вторник, 18 юни 2013 г.

РИБЕНА ЧОРБА СЪС ЗЕЛЕНИ МАСЛИНИ

Продукти:

Глави и опашки от:
Шаран
Пъстърва
Скумрия
Речен кефал
Мерлуза
Толстолоб
Или каквито имате, по възможност от няколко вида риба.
Едно пакетче (аз използвах малкото 100 гр.) пушено филе от херинга
200 гр. Зелени маслини (без костилки)
2 картофа
2 моркова
1-2 глави кромид лук
1 люта чушка
250 мл. Доматен сок
Зехтин

Подправки:
Черен пипер
Магданоз
Целина
Чубрица
Дафинов лист
Копър
Сол

Начин на приготвяне:

Сварете главите и опашките, заедно с подправките за около 30 минути.
Нарежете: картофите морковите и лука на кубчета. Извадете главите и опашките, прецедете бульона и го върнете обратно в тенджерата добавете нарязаните на кубчета зеленчуци заедно с нарязаното на дребно филе херинга, доматения сок, малко зехтин, лютата чушка (цяла), и зелените  маслини нарязани на дребно. Варете до омекване на зеленчуците. 3-4 мин. преди да спрете котлона добавете нарязани: магданоз и целина. Аз сервирам чорбата с една супена лъжица лимонов сок 3-4 щипки лют червен пипер и щипка нарязан на ситно копър.
Източник: Кулинарни рецепти

0 коментара:

Публикуване на коментар