вторник, 18 юни 2013 г.

ПАНИРАНА МЕРЛУЗА

Продукти:

Една мерлуза около килограм
2 яйца
Сол
Олио
Галета
50 мл. Бира
Магданоз и див чесън за украса

Начин на приготвяне:

Нарежете рибата на шайби, посолете и оставете в хладилник за около 30 мин. през това време направете панировката. Разбийте яйцата в подходящ съд, добавете бирата и малко сол. Пригответе тиган с предварително загрято олио, всяка шайба потопете в панировката и след това поръсете с галета. Поставете в тигана. Рибата е готова когато добие златист цвят. Поднесете с малко пресен магданоз и див чесън.
Източник: Кулинарни рецепти - панирана мерлуза
 

0 коментара:

Публикуване на коментар